vineri, 1 octombrie 2010

CHIFTELE DE CARTOFI CU SOMON


De curand am descoperit prin restaurante, noul trend in materie de preparate, totul e cu gem, dulceata, e ciudat dar foarte bun. Si adaugat in cantitati minuscule doar cat sa dea senzatia de dulce. Am incercat-o la un risotto( sau pilaf) cu dovleac la care am fost placuta surprinsa cu un gust de dulce acrisor. Astazi am o alta reteta totusi in trend!

INGREDIENTE: 4-5 cartofi medii
3 felii somon afumat
1 borcanel creme frache
2 lingurite dulceata ca sa fie cat mai dulce
2 oua
PREPARARE: 1.Se pun cartofi la fiert, cand sunt gata se dau pe razataore, se amesteca cu ouale se poate pune marar, se fac chifteleute si se prajesc.
2. Peste chiftelute se aseaza putina dulceata, creme frache, si somonul taiat felii subtiri. Se pot pune si cateva bobite de caprese, un ingredient care merge bine cu afumatura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu